Artiklar

DN-debatt: Oklart vad syftet med övningen är

Publicerad den 28 May

Kampanjen Stoppa Aurora svarar försvarsministern och överbefälhavaren angående krigsövningen Aurora på DN-debatt. http://www.dn.se/debatt/repliker/oklart-vad-syftet-med-ovningen-ar/

Fredsrörelsen samlar till motstånd

Publicerad den 22 May

Tidningen Syre, Göteborgsdelen har 170505 en stor upplagd artikel om Aurora 17: https://tidningensyre.se/goteborg/fredsrorelsen-samlar-till-motstand/

Upprop – Stoppa Aurora

Publicerad den 5 April

– För att den bidrar till det försämrade säkerhetsläget kring Östersjön – För att den innebär ett ytterligare närmande till kärnvapenalliansen Nato – För att freden bevaras genom diplomati, samarbete … Continue reading “Upprop – Stoppa Aurora”

DEBATTARTIKEL I ETC-GBG STOPPA AURORA 17

Publicerad den 10 March

På Försvarsmaktens hemsida presenteras övningen Aurora 17: ”För att öka den militära förmågan kommer försvarsmakten att under september månad genomföra försvarsmaktsövningen Aurora 17 – en nationell övning som bygger ett … Continue reading “DEBATTARTIKEL I ETC-GBG STOPPA AURORA 17”

Kärnvapenpolitiken förvärras – men kärnvapnen kan avskaffas

Publicerad den 10 March

Gunnar Westberg, Svenska Läkare mot Kärnvapen, Henåns kulturhus, Orust, den 16 febr. 2017. I Göteborgsposten står det att jag ska tala om Aniara. Det var en överraskning. Då får jag … Continue reading “Kärnvapenpolitiken förvärras – men kärnvapnen kan avskaffas”

Bakgrund till namnet Aurora

Publicerad den 1 February

Detta avsnitt är skrivet av Anita Wahlberg: Varför har försvarsmakten kallat nästa sommars militärövningar för Aurora? Aurora är enligt den romerska mytologin morgonrodnadens gudinna. Varje morgon öppnar hon österns portar … Continue reading “Bakgrund till namnet Aurora”

Världen är i obalans – Nedrustningar kan möjliggöra en hållbar, fredlig värld

Publicerad den 16 January

Den rika världens överkonsumtion av jordens resurser i form av kol, olja, gas samt införandet av monokulturellt jordbruk har skapat klimatförändringar med extremväder med omväxlande torka och översvämningar. Fattiga människor … Continue reading “Världen är i obalans – Nedrustningar kan möjliggöra en hållbar, fredlig värld”