Praktisk info

Helgen görs i samarbete med studieförbundet NBV och är alkohol- & drogfri.

Lokal
Platsen meddelas efter anmälan.
Det är endast söndagen som vi är i Frilagret i Lagerhuset Heurlins plats 1, nära Järntorget.
Övriga aktiviteter fredag,lördag,måndag sker på annan plats som meddelas de anmälda.
Platsen ligger i Majorna.
Tänk på att Fredsaktion mot Aurora är en jordnötsfriplats. Alltså inga jordnötter i lokalen.

Boende
I första hand behöver du som kommer till Göteborg hitta eget boende.

Förslag på några centrala vandrarhem
Linnéplatsens Hotell och Vandrarhem AB
Linnéplatsen 8
Nordostpassagen 5

Masthuggsterrassens Vandrarhem
Masthuggsterrrassen 8

Göteborgs Mini-Hotel
Tredje Långgatan

Slottsskogens Vandrarhem AB
Nordostpassagen

Slottsskogens Vandrarhem AB
Vegagatan 21

Vandrarhem Stigbergsliden AB
Stigbergsliden 10

Linné Hostel
Vegagatan 22

Priserna varierar, men ett snitt är cirka 500 kr för ett enkelrum, 600 kr för ett dubbelrum och billigare för flerbäddsrum.

För dig som inte har möjlighet att ordna eget boende kommer vi försöka ordna sovplatser hemma hos fredsvänner i Göteborg. Maila till boende.stoppa.aurora@gmail.com om du behöver bostad under helgen.
(Anmäl i anmälningsformuläret om du kan erbjuda sovplats).

Camping
Vi har fått förfrågan (från ungdomar) om campingplatser. Vi har sökt via Google och kom till campingvastkust.se. Där finns en lista över campingplatser. Det finns många campingplater men inte särskilt nära Göteborgs centrum. De närmaste vi hittar är Lisebergsbyns Camping (spårvagn 5 har hållplats relativt nära), Lisebergs Camping Askims Strand, Åsa Camping  & Havsbad,  Tjörnbro Park Camping, Hav & Logi  i Skärhamn på Tjörn. Den närmaste är den som vi antecknat först. Vi har haft allmänna kommunikationsmedel i åtankarna när vi sökt. Det finns också camping på Orust, men Orust har ganska dåliga bussförbindelser. Med hjälp av de här angivna namnen och orterna kan ni lättare hitta något som kan passa.

Mat
Det kommer att finnas vegansk/vegetarisk mat. Middagar att köpa för 80kr. Betalning sker under helgen i Göteborg. Det kommer även att finnas fika/lunch att köpa till självkostnadspris.
Under söndagens seminarier är caféet på Frilagret öppet för fika och lunch
Tänk på att Fredsaktion mot Aurora är en jordnötsfriplats. Alltså inga jordnötter i lokalen.

Tillgänglighet
Lokalerna som används är tillgängliga med ramp, breda dörrar, stor toalett och hörselhjälp, både för publik och för scen.

Vi har tyvärr inte möjlighet att erbjuda tolkning. Språk som kommer användas under helgen är svenska, norska, danska och engelska, vi får hjälpas åt med visk-översättning. Säg gärna till vid informationsbordet om du har möjlighet att översätta eller behöver översättning.

Aktionsdagen är tillgänglig för alla som deltagit i aktionsträningen på lördagen. Var och en deltar på det sätt en själv väljer, inom ramen för aktionens riktlinjer och ickevåldsprinciper.